19 Mayıs Final Müsabakalarında 3. Oldu

01.05.2017
Ünilig Bayanlar Final müsabakarında 3.lük maçı için Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ile 19 Mayıs Üniversitesi karşı karşıya geldi.

5-0'lık seriyle başlayan taraf Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi oldu. Buna 19 Mayıs Üniversitesi oyuncusu Canan Karsavran üç sayı çizgisinin gerisinden yaptığı atışla karşılık verdi. Karşılaşmanın 4. dakikasına Nevşehir Hacı Bektaş Veli  14-10 üstün girdi. İlk teknik mola Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nin üstünlüğüyle bitti; 14- 12  Teknik molanın ardından 19 Mayıs Üniversitesi Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nin top kayıplarını iyi değerlendiremedi. İki tarafından birbirlerini üzerinde net bir üstünlük sağlayamadığı karşılaşmanın ilk periyodu beraberlikle sonuçlandı; 20- 20

Müsabakanın ikinci periyotu 19 Mayıs Üniversitesi oyuncusu Canan Karsavran’ın üç sayı çizgisinin gerisinden yaptığı atışla başladı. Karşılaşmanın 13. dakikasına gelindiğinde 19 Mayıs Üniversitesi  üstü üste bulduğu isabetli atışlarla oyun üstünlüğünü eline almaya başladı ve farkı 10’a kadar çıkardı; 34- 24. Ardından ikinci teknik mola verildi.  İkinci teknik molanın ardın Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi oyuncusu Eda Vural’ın bir sayı ve bir üçlük atışıyla  fark 5’e düştü. 19 Mayıs Üniversitesi’nin top kayıplarının yaşandığı bu dakikalarda Nevşehir farkı 3’e düşürdü ve bir teknik molaya daha gidildi; 34- 31 Teknik molanın ardından toparlanan 19 Mayıs Üniversitesi ilk periyodun son bölümünde daha etkili olan taraftı ve soyunma odasına 39- 33’lük skorla üstün girdi.

Maçın ikinci yarısında ilk sayıyı 19 Mayıs Üniversitesi buldu. Üçüncü periyotun ilk beş dakikasında maça ağırlığını koyan 19 Mayıs Üniversitesi oldu ve aradaki farkı korudu; 47- 37 Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi  çıktığı ataklarda farkı azaltmaya çalışsa da 19 Mayıs Üniversitesi oyuncusu Canan Karsavran’ın üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu sayı sonrası üçüncü periyot 50- 41 bitti.

Mücadelenin son periyotunda savunma sertliğini arttıran 19 Mayıs Üniversitesi sahadan 60- 54 galip gelerek Ünilig Bayanlar final müsabakalarında 3. Oldu.