3. Kış Spor Oyunlarının Basın Toplantısı Yapıldı

23.03.2017
Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen 3. Kış Spor Oyunları bu akşam yapılan basın toplantısıyla yerel ve ulusal medyaya tanıtıldı.

Bu akşam Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından yönetilen 25 Cafe’de yapılan basın toplantısına Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu başkanı Sayın Prof. Dr. Kemal Taner bey, Erzurum Büyükşehir Belediyesi başkanı Sayın Mehmet Sekmen, Spor Genel Müdürlüğü yetkilisi Sayın Savaş Keskin, federasyondan ve yerel yönetimden yetkililer ve basın mensupları katıldı.

Toplantıda ilk sözü alan Federasyon başkanı sayın Kemal bey, Erzurum’un ev sahipliğinde yapılan Kış Spor oyunlarının, tekrar bu şehirde yapılmasının önemini vurgulayarak, 5 branşta toplam 33 üniversitenin katıldığı finallerin bu denli başarılı geçmesi adına emeği geçen herkese teşekkür etti. Erzurum’un spora ve sporcuya verdiği önem ve yaptığı yatırımlardan da bahseden başkan, Atatürk Üniversitesi başta olmak üzere tüm Erzurum halkına teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Daha sonra sözü alan sayın Mehmet Sekmen de Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu ile olan sıkı bağlarının 2011 Üniversite oyunlarına kadar dayandığından bahsederek, o günden bu yana özellikle kış sporlarında marka şehir haline geldiklerini, bu konuda da bakanlık ve federasyona bir teşekkür borçlu olduklarını belirtti. Hedeflerinin dünyada kış sporları dendiğinde akla gelen ilk isimlerden olmak olduğunu belirten Sekmen, konuşmasına tüm katılımcı üniversitelere, basın  mensuplarına, bakanlık ve federasyona teşekkür ederek son verdi.

Karşılıklı jestlerin yaşandığı konuşmadan sonra, plaketler takdim edilerek basın mensuplarının da katıldığı yemek ile basın toplantısına son verildi.