3. Ünilig Kış Spor Oyunları Başlıyor

24.02.2017
Geleneksel olarak düzenlenmeye başlayan Ünilig Kış Spor Oyunları, 21 - 26 Mart 2017 tarihleri arasında Erzurum'da düzenlenecek.

Kayak alp disiplini, kuzey disiplini, snowboard, curling ve buz hokeyi branşlarında üniversitelerin katılacağı Kış Oyunları için son başvuru tarihi ise 03 Mart 2017. Üniversitelerin bu tarihe kadar belirtilen adresten akreditasyon işlemlerini tamamlamaları gerekiyor.  

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Erzurum'da yapılacak final mücadeleleri için belirlenen kontenjanlar, geçen yıllardaki katılım oranına ve taahhütlerin yerine getirilip getirilmediğine göre belirlendi. 

Buz Hokeyi branşında, bayanlar grup ve final, erkekler final mücadelelerin de oynanacağı Kış Spor Oyunları için diğer branşlarda belirlenen sayıları buradan  öğrenebilirsiniz.  

Yukarıdaki linkte ayrıntıları da verildiği gibi, düzenlenen program kapsamında, Kayaklı Koşu yarışmaları 22 - 23 Mart tarihlerinde Kandilli Kayak Tesislerinde yapılırken Snowboard yarışları ayni tarihlerde Palandöken Kayak Tesislerinde olacak. Alp Disiplini yarışları ise yine Palandöken Tesislerinde 24 - 25 Mart tarihlerinde olacak. 

3 gün sürecek Curling mücadeleleri 23 - 25 Mart arasında SGM Curling Spor Salonunda oynanacakken, Kış Spor Oyunları boyunca devam edecek olan Buz Hokeyi Bayanlar grup maçları ve Finaller 21 - 26 Mart arasında 500 ve 3000 kişilik Buz Hokeyi salonlarında oynanacak.