Gaziantep Zorlanmadı

01.05.2017
Gaziemir Spor Salonu’nda oynanan Ünilig Bayanlar Voleybol Grup maçları son gününün ilk maçında Gaziantep Üniversitesi, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi’ni 3-0 mağlup etti.

Çekişmeli geçen ilk setin başında bir Samsun 19 Mayıs, bir Gaziantep Üniversitesi öne geçti. Karşılıklı sayıların alındığı bölümde ilk teknik molaya 8-7 önde giren ekip Samsun 19 Mayıs Üniversitesi oldu. Mola dönüşü oyunda etkinliğini arttıran Gaziantep Üniversitesi  Dilan’ın 4 pozisyonundan etkili hücumlarıyla ve kaptan Meltem’in servisleriyle farkı açarak 2. teknik molaya 16-9 önde girdi. Mola dönüşü fark daha da açılınca Samsun ekibi oyundan düştü. İlk seti 25-13 alan Gaziantep skoru 1-0 yaptı.

İkinci setin ilk bölümü karşılıklı servis hatalarıyla geçildi. İlk sette olduğu gibi etkili oyununu devam ettiren Antep ekibi ilk teknik molaya 8-5 önde girdi. Setin orta bölümüne girilirken karşılıklı sayılar alınmaya devam etti. Antep ekibinde Şeyma ve kaptan Meltem’in ortadan, Samsun ekibinde Gizem Kün’ün 4 pozisyonundan hücumları dikkat çekti. İkinci teknik molada 16-11 galip olan Gaziantep ekibiydi. Mola dönüşü servise geçen Serfinaz’ın arka arkaya etkili servisleriyle skoru farkı iyice açıldı ve seti 25-13 alan Antep skoru 2-0’a taşıdı.

3. sete Samsun ekibi mükemmel başladı. Nurdan’ın etkili servisleriyle skor birden 5-0 oldu. Bu skordan sonra Dilan’ın önderliğinde toparlanan Gaziantep skoru önce 6-6’da eşitledi sonrasında teknik molaya 8-7 önde girdi. Karşılıklı sayıların alındığı setin orta bölümünde Samsun ekibi ikinci teknik molada 16-15 önde olan taraftı. Dönüşte Dilan’ın skorer kimliğiyle öne geçen Gaziantep ekibi seti 25-22 alarak maçı 3-0 kazandı.