Giresun Üniversitesi Final Biletini Kaptı

30.04.2017
Ünilig Bayanlar yarı final mücadelelerinde Giresun Üniversitesi ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi karşı karşıya geldi.

Karşılaşmaya 6- 0’lık seriyle başlayan takım Giresun Üniversitesiydi. Giresun Üniversitesi karşılaşmaya iyi başlayan taraftı ve durumu 5.dakikada  10-2’lik skorla üstün girdi. Ardından Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi durumu toparladı ve farkı 3’e kadar düşürdü ve teknik molaya gidildi. İlk çeyrek 12- 11’lik skorla Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nin üstünlüğüyle sonuçlandı.

Müsabakanın ikinci periyodu iki takımın attığı üçlüklerle başladı.  İkinci periyodun ilk dakikalarında Giresun Üniversitesi oyuncusu Kübra Boğa’nın etkili olduğu göze çarptı ve Giresun Üniversitesi soyunma odasına 22- 16 üstün girdi.

Müsabakanın ikinci yarısında Giresun Üniversitesi ipleri eline almaya başladı. Zaman zaman Nevşehir Üniversitesi farkı kapatmaya yakınlaşsa da 3. Çeyrek Giresun Üniversitesi’nin 45- 34’lük üstünlüğüyle sonuçlandı.

Mücadelenin son periyoduna da üstün giren taraf Giresun Üniversitesi oldu ve rakibinin direnci kırdı. Mücadelenin üçüncü periyodunda ağırlığını koymaya başlayan Giresun Üniversitesi  son periyotta da istediği oyunu sergileyerek 63- 40’lık skorla finale yükselerek İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin rakibi oldu.