Gülen Taraf, Akdeniz Üniversitesi

29.04.2017
Ünilig Erkekler Hentbol Final Grupları A Grubunda ikinci maçlarına çıkan Ortadoğu Teknik Üniversitesi ve Antalya Akdeniz Üniversitesi karşı karşıya geldi.

Grupta oynadıkları ilk maçlarında galip gelen iki takımın sert mücadelesi dikkat çekti. Oyunu baştan itibaren önde götüren Akdeniz Üniversitesi Takımı uzun süre kıran kırana geçen bir mücadelenin ardından ikinci yarıda maçın hakimi olmayı başararak maçı 22 – 30 kazanan taraf oldu.

Maçın ilk dakikalarından itibaren iki takımında başarılı savunma yaptığı görülürken, Ortadoğu Teknik Üniversitesinin ilk maçında olduğu gibi yine sert bir savunma anlayışı benimsediği gözlendi, ancak hücumda rakibi kadar etkili olamayınca maçın ilk on dakikasını önde geçiren taraf Antalya Akdeniz üniversitesi oldu. Maçın başlarında çıkan sarı kartların ardından ODTÜ’de 6 numaralı formayı giyen Uğurcan Adıbelli kırmızı kartla oyun dışında kalınca, seyircilerden birinin hakeme yoğun eleştiride bulunması sonucu hakem oyunu durdurarak seyircinin arka kısımlara alınmasını istedi. Seyircinin bir süre yerinden ayrılmamakta direnmesi üzerine, oyun bir süre durunca Antalya Üniversitesi sporcuları seyircinin yanına giderek ricada bulundu. Bunun üzerine tribünde bulunan ODTÜ Sporcusu Uğurcan da seyircinin yanına giderek onunla birlikte tribünlerin arka kısımlarına geçti. Bu duraklamanın ardından tekrar başlayan maçta devrenin sonuna kadar kıran kırana bir mücadele yaşansa da Antalya Akdeniz Üniversitesi Takımı ilk yarıyı 11-13 önde kapatmayı başardı.

Maçın ikinci devresinde de sert mücadele kaldığı yerden devam etti, ancak ikinci yarıya da iyi başlayan taraf Antalya Akdeniz üniversitesi oldu ve farkı 4 gole kadar yükseltti.  Dakikalar ilerledikçe Akdeniz üniversitesi maçta üstünlüğünü arttırarak ikinci devrenin ilk on beş dakikası tamamlanırken farkı 7 gole kadar çıkarmayı başardı. Bu dakikadan sonra oyundaki çekişmenin yavaş yavaş azalmaya başladığı görülürken oyunun kontrolünü eline alan Akdeniz Üniversitesi takımı oyun sonlarında rahatlayarak maçı 22 – 30 kazanmayı başardı.