Şampiyon Bir Kez Daha Dumlupınar !

04.05.2016
Ünilig Futsal Kadınlar final maçında Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ile Kocaeli Üniversitesi karşı karşıya geldi.

Final müsabakası büyük heyecana sahne oldu. İlk tehlikeli organize atağı Kocaeli Üniversitesi gerçekleştirdi. Gülbin’in sol taraftan geriye Tuğba’ya çıkardığı topu başarılı stoper içerideki Yağmur’a ortaladı. Yağmur’un kafa vuruşu az farkla auta gitti.

Bu atağa cevap ikinci dakikada Berna’nın geriden Ayça’ya attığı pas ile geldi. Yüksekten gelen topu istediği gibi kontrol edemeyen Ayça istediği gibi şut çekemedi ve topu dışarı attı.

Dördüncü dakikada Medine’nin soldan bindirmesi ile tehlike yaratan Körfez ekibi kaleci Handan’a takıldı. Bu ataktan bir dakika sonra Ebru’nun çıkarken kaptırdığı topta Gülbin ile oynadığı ikili oyunla ceza sahasında topu önünde bulan kaptan Yağmur topu boş kaleye yuvarladı ve maçın ilk golünü kaydetti (1-0).

Golden sonra tempo biraz düştü. Yaklaşık beş dakika orta alan mücadelesi ile geçen maçta suskunluğu bozmaya Kocaeli Üniversitesi Yağmur ile yaklaştı. Orta sahada kaleci ile karşı karşıya kalan tecrübeli oyuncu acele bir şut kullandı, top Handan’da kaldı.

Bu arağın ardından geriden oyunu çok iyi kuran Dumlupınarlı Ebru Kocaeli savunmasına sarkan Nagihan’ı buldu. Çok düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve eşitliği sağladı (1-1).

17. dakikada Medine’nin attığı uzun pası çok iyi kontrol eden ve şık bir çalımla Ebru’yu geçen Gülbin Nagihan ile girdiği ikili mücadelede yerde kaldı ve takımına tehlikeli bir yerden serbest vuruş kazandırdı. Serbest atış pozisyonunda istediği gibi organize olamayan Kocaeli Üniversitesi bu pozisyondan eli boş döndü.

Maçın bitmesine bir dakika kala  Ebru’nun uzaktan çektiği düzgün şutta “kontra-pied”de kalan kaleci Hilal topu kontrol edemedi. Ebru’nun attığı harika golle Kütahya temsilcisi 2-1 öne geçen taraf oldu.

Maçın son dakikasında iki kere penaltı kazanan Kocaeli Üniversitesi Serenay ile bu vuruşlardan yararlanamadı ve ilk yarı bu skorla 2-1 tamamlandı.

İkinci yarıya Kocaeli Üniversitesi çok hızlı başladı. İlk saniyelerde Gülbin ile çok net bir gol pozisyonundan yararlanamayan Körfez ekibi yavaş yavaş tempo düşürdü ve oyunun genellikle kendi yarı sahasında oynanmasını kabul etti.

Dumlupınar Üniversitesi’nde Nagihan ve Ebru, Kocaeli Üniversitesi’nde Yağmur ile uzaktan şutlarla kaleleri yoklayan taraflar kaleciler Handan ve Hilal’i geçemedi.

Gülbin’in net bir pozisyonunda çok iyi bir refleks ile gole izin vermeyen handan takımını ileri çıkarttı. Saniyeler sonra sağ çaprazda topu önünde bulan Ayça düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve durumu 3-1’e getirdi.

Golden sonra baskısını ciddi şekilde arttıran Kocaeli Üniversitesi Serra ile %100’lük bir gol kaçırsa da 31. dakikada Serenay çok dar bir açıdan sağ çaprazdan attığı serbest vuruş golüyle farkı bire indirdi ve kaçırdığı penaltıları da telafi etmiş oldu.

Yine Serenay ile bu kez 34. dakikada karşı karşıya pozisyondan yararlanamayan Yeşil-Beyazlılar beraberlik golünü atamadı.

Dumlupınar Üniversitesi’nden Berna maçın bitimine 4 dakika kala orta saha çizgisinden çok düzgün bir şut çıkarttı. Topu zorlukla kornere çelen Hilal takımının oyunda kalmasına yardım etti.

Dakikalar 28’i gösterdiğinde Yağmur altı-pasa kaçan Medine’ye pas verdi. Topa kaleci Handan’dan önce vurmayı başaran genç savunmacı kaleyi tutturamadı.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi son saniyelerde çok iyi alan daralttı ve gol yemedi.

Maç bu skorla 3-2 sona erdi ve Dumlupınar Üniversitesi ikini kez üst üste şampiyon oldu.