Yarı Final Yolunda Zorlu Mücadeleyi Kazanan ODTÜ Oldu

01.05.2017
Ünilig Erkekler Hentbol Finalleri A grubunda Ortadoğu Teknik Üniversitesi ile İstanbul Marmara Üniversitesi gruptaki son maçlarında karşı karşıya geldi.

Grupta bir galibiyeti bulunan iki takım da kazanarak Akdeniz Üniversitesi ile birlikte gruptan çıkaran takım olmak için mücadele etti.  İlk andan son dakikaya kadar başa baş devam müthiş mücadeleyi son saniyelerde attığı golle 27 – 26 kazanan ODTÜ oldu.

Maça iki takım da iyi başladı, takımlar özellikle savunmada rakibine şut şansı vermeyince maçta ilk on beş dakika 6 – 6 eşitlikle geçildi.  Maçta eşitlik ilk devrenin son beş dakikasına girilirken de bozulmadı. Bu dakikalarda oyun daha hızlı oynanmaya başlasa da taraflar birbirlerine üstünlük kurmayı yine başaramadı ve maçın ilk devresi 13 – 13 beraberlikle tamamlandı.

Maçın ikinci devresine iyi başlayan taraf Ortadoğu Teknik Üniversitesi oldu, ODTÜ ilk dakikalarda iki gol farkla rakibinin önüne geçse de, bu avantajı uzun süre koruyamayınca maçın ikinci yarısı da karşılıklı gollerle başa baş devam etti. Dakikalar ilerledikçe oyun hızlanmaya başlarken, oyuncuların sinirlerinin gerilmeye başladığı da görüldü. Maçın son 15 dakikasına 21 -21 eşitlikle girildi. Son on dakikaya girilirken yaptığı başarılı savunma ile rakibine uzun süre gol şansı vermeyen Marmara Üniversitesi Takımı 3 Gollük bir avantaj yakalamayı başardı. Son dakikalara gelinirken ODTÜ bu farkı kapatmayı başarınca maçın son dakikasına 25 – 25 berabere girildi. Son bir dakika içerisinde gelen toplam 3 golden 2’sini atmayı başaran Ortadoğu Teknik Üniversitesi maçı 27 – 26 önde bitirerek gruptan çıkmayı başardı.