Şampiyon Akdeniz Üniversitesi

03.05.2017
Ünilig Erkekler Hentbol’da Final maçı Elazığ Fırat Üniversitesi ile Akdeniz Üniversitesi arasında oynandı. Finaller boyunca oynadığı tüm maçları kazanarak finale yükselen her iki takım da maça mutlak galibiyet parolası ile çıktı.

İlk devresi oldukça çekişmeli geçen maçın ikinci devresinde kontrolü eline alan Akdeniz Üniversitesi 32 – 24’le net bir galibiyet alarak şampiyonluğa ulaştı.

Maça ilk dakikalarda iyi başlayan taraf Fırat Üniversitesi oldu, maçın hemen başında öne geçen Fırat Üniversitesi bu üstünlüğü uzun süre korumayı başaramadı. Maçta ilk beş dakika gelirken skorda eşitlik sağlandı ve bir süre karşılıklı gollerle devam etti. İlk devrenin sonları yaklaşırken skor üstünlüğünü ele geçiren taraf Akdeniz Üniversitesi oldu.  Fırat Üniversitesi rakibinin farkı arttırmasına izin vermese de eşitliği sağlamayı bir türlü başaramayınca ilk yarıyı 16 – 14 önde bitiren taraf Akdeniz Üniversitesi  oldu.

Maçın ikinci devresine iyi başlayan taraf Akdeniz Üniversitesi oldu,  ikinci yarının 13 dakikası boyunca rakibine sadece 3 gol şansı veren Akdeniz Üniversitesi Takımı farkı 10 gole kadar yükseltti.  Bu dakikadan sonra oyunu kontrol altında tutmayı da başaran Akdeniz Üniversitesi dakikalar ilerledik rahatlarken, Fırat Üniversitesi de farkı kapatma şansı bulamadı. Maçın sonlarına net bir farkla Akdeniz Üniversitesi üstünlüğünde girilince son dakikalar çekişmesiz geçti ve Akdeniz Üniversitesi maçı 32 – 24 önde bitirerek turnuvanın şampiyonu oldu.

Maçtan sonra düzenlenen kupa töreninde Şampiyon takım Akdeniz Üniversitesi  kupasını İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Emin Küçük’ün elinden alırken, ikinci olan Fırat Üniversitesi’ne Türkiye Hentbol Federasyonu İzmir Temsilcisi Taner Çetindere tarafından ikincilik madalyası takdim edildi.